2021.05.01. 17:17
Piacozás kultúrkörnyezetben: megnyitott az Agárdi Almárium
Május elsejére időzítette a helyi termelői piac megnyitását az Agárdi Pálinkafőzde tanyáján az Agárdi Almárium. Sokféle környékbeli kézműves termék, finomságok, zöldségek, virágok, palánták, valamint „helyi jazz” és szürkemarha virsli várta a szép számmal betérőket.
20210501 Agárd, termelői piac, megnyitó. Tessely. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap
Tökéletes szezonkezdésnek mondható az Agárdi Almárium nyitása május elsején a Sreiner tanyán, ahol mostantól minden szombaton lehet piacozni, előadásokat hallgatni és jókat enni is. Az első alkalomra Kápolnásnyékről lekvárok, szörpök, savanyúságok, Isztimérről mikrozöldségek, Abáról mézek, Pázmándról kecsketejes termékek és kozmetikumok, Agárdról palánták, növények és kézműves termékek, Magyaralmásról tejtermékek, Velencéről a szakiskola virágai és fűszerei Dinnyésről textilékszer és mézeskalács érkezett, de voltak kosarak, kékfestő termékek, szürkemarha füstölt áru, kemencében sült rétes és pékáru is, hogy senki ne maradjon éhen.
Megnyitották az Agárdi Almáriumot
A Magyarországi Alkotóművészek Szövetségese is képviseltette magát, az első alkalommal Budai Katalin bútorfestő és Seregély Mirtill ütőfás mézeskalácsos hozta el portékáját.