Frissen Fejérből

2021.07.16. 17:30

Sporttal tisztelegtek bajtársaik emléke előtt a honvédek

Gyimóthy Levente ha.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra ha.

A bajtársiasság a Magyar Honvédség egyik legfőbb összetartó ereje: nincs ez másképp a hősi halált halt – balesetben vagy tűzharcban, tragédiában elhunyt – katonák esetében sem, akikre kollégáik koszorúzással emlékeznek. Van azonban egy másik terület, a sport, amellyel szintén emléket állíthatnak számukra, amennyiben egy róluk elnevezett feladatsor teljesítésével járulnak hozzá bajtársaik emlékének a felidézéséhez.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra ha.

Van, hogy az elhunyt katona kedvenc gyakorlatai kerülnek be a feladatsorba /MURPH challenge/ és akad olyan is, hogy a gyakorlatok ismétlésszámával idézik fel az eltávozott életkorát, esetleg a tragédia dátumát. Utóbbit veszi alapul a HUNEOD 16/7/1 Memorial elnevezésű kihívás, amely magasabb szintű fizikumot igényel és komolyabb erőpróbával jár.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra ha.

Az imént említett kihívással emlékezett július elsején nyolc székesfehérvári katona az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Tombor István Sportcentrumában azokra a bajtársakra, akik a hortobágyi volt bombavetőtér mentesítése közben haltak hősi halált: Balázs Ádámra, Juhász Attilára, Kozár Gáborra és Rózsa János Nándorra, akik immáron posztumusz hadnagyok.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra ha.

A HUNEOD16/7/1Memorial feladatsor négy körön keresztül tart, ahol az első körben 38-szor, a másodikban és harmadikban 35-ször, míg az utolsóban 31-szer kell medicinlabdával guggolást végezni, majd azt a falon kijelölt magasságig feldobni. Ezután minden körben tizenhat darab húzódzkodást, hét felvételt és rúddal lökést, majd fej fölött tartott kézisúlyzóval, úgynevezett,,sétáló kitörést” teljesítettek a katonák elhunyt társaikra emlékezve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában