Frissen Fejérből

2021.08.22. 09:00

Csóri Csukafesztivál – Az idei első rendezvény, az egymásra találás napja

Csukafesztivál elnevezéssel rendeztek falunapot szombaton a kastélyparkban.

Tihanyi Tamás

2021.08.21. Csóri Csuka Fesztivál keretében köszöntötték a falu legidősebb és legfiatalabb lakóit. Csór. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

A megyeszékhely ünnepi nyüzsgése után más élmény Csór, ahol az elkerülőút építése után mintha lelassult volna az élet, hiszen ma már csak azok a járművek hajtanak végig az egykor zsúfolt főúton, akik célirányosan a településre tartanak. Ezt nem bánja mindenki, de az egykor népszerű csárda ablakában vevőt keres a felirat, s csupán egy autó áll a parkolóban. Ám kissé távolabb, a kastély mellett – csóri viszonylatban legalábbis – pezseg az élet.

– Szomorú, de ez az első közösségi rendezvényünk 2021-ben, amire talán senki sem számított. Mégis így alakult az életünk, ami nehéz volt és elfáradtunk – mondta fesztiválnyitó köszöntőjében Csete Krisztián polgármester. Felidézte, hogy amikor május végén megnyílt a lehetőség arra, hogy a települések falunapokat rendezhessenek, azonnal belevágtak a szervezésbe. – Tudtam, hogy pénzünk nincs rá, és idő sem sok maradt, de kétség sem fért hozzá, mennyire szüksége volt Csórnak erre a napra. És tudják, mit mondok? Lehet, volt már nálunk háromnapos rendezvény nagynevű fellépőkkel, de akkor is ez a fesztivál a legjobb! Az egymásra találás, a nyitás fesztiválja. Kérem, ne gondoljanak a holnapra, az őszre, a télre, a munkára, a problémákra. Ma ne!

 

A tárogató hangja mellett sétáltunk a standok között. A településvezető elmondta: teljes egészében támogatók adták össze a pénzt ahhoz, hogy meg tudják szervezni a fesztivált, igaz, csukák nélkül, amit égen-földön nem kaptak, nem hívtak neves fellépőket sem, ám akik eljönnek, biztosan jól érzik magukat. Verseny zajlott a tekepályán, futballmérkőzés kezdődött, a Magtár környékén régi járműveket lehetett megcsodálni. Vendégük volt a Gaja Természetvédő Egyesület, náluk helyi kutakból származó vízmintákat lehetett bevizsgáltatni. A polgármester e napon köszöntötte Csór legidősebb lakóit: a 97 éves Faddi Lajosné Erzsi nénit és a 95 éves Füredi Istvánt, valamint a legfiatalabbakat, a júliusban született Sárát és Áront.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában