Frissen Fejérből

2021.08.18. 07:05

Móka és kacagás a Királyi Napok Folkfesztiválon

Játék, zene és kreatív foglalkozás uralta a táncház belső tereit kedden délelőtt. A Királyi Napok Folkfesztivál zárónapja is eseménydúsan telt.

Héjj Vivien

Az ollók csattogása és a színes ceruzák sercegése töltötte be a teret a Királyi Napok Folkfesztivál zárónapján

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ollók csattogása és a színes ceruzák sercegése töltötte be a teret a kedd délelőtti programok során. A szervezők a legkisebb és az id ősebb gyerekekre egyaránt gondoltak, így mindenki megtalálhatta a neki kedves foglalkozást.

Amíg a legfiatalabb korosztály gondosan színezte a papírra vetett motívumokat – ügyelve arra, hogy a vonalon belül maradjanak –, addig a nagyobbak már saját dísztárgyakat készíthettek. Pintérné Markovich Marcella vezetésével mindenki maradandót alkothatott. A foglalkozásvezető folyamatosan segítette a gyerekek munkáját, így természetesen a várt sikerélmény, az egyedi, saját készítésű dísztárgy kézbevétele sem maradt el.

– Egy bőrből készült kis bojtos kulcstartót készítünk. Ennek fő motívuma a nyírás és a ragasztás. Utóbbihoz egy nagyon erős ragasztót használunk, amit ecsettel viszünk fel, így biztosan tartós lesz a végeredmény, és valóban használatba vehetik majd a gyerekek az általuk készített kulcstartót – fogalmazott a foglalkozásvezető.

Az ollók csattogása és a színes ceruzák sercegése töltötte be a teret a Királyi Napok Folkfesztivál zárónapján
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Érdekes és különleges alkotások készültek, nem volt két egyforma darab. A gyerekek a kulcstartó színét is maguk választhatták ki, fekete, fehér és színes bőr alapanyagok közül is válogathattak. Míg sokan szélesebb rojtokkal díszítették a kulcstartót, addig az aprólékosabb munkát végzők keskeny csíkokra szabták az anyagot. Ez idő alatt a legkisebbek magyar motívumokkal ellátott színezőkkel foglalkozhatnak.

Kneifelné Laczkó Krisztina vezetésével népi gyermekjátszón vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt. A programot körjátékok és sokak által ismert mondókák színesítették. Természetesen a közös éneklés és tánc sem maradt el, a gyerekek mellett a szülők is szívesen bekapcsolódtak a mulatságba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában