Frissen Fejérből

2021.08.31. 20:03

Pedagógusok, oktatók, az ifjúságért dolgozók kaptak díjat

Mindent megtesznek azért, hogy nyugodtan teljen, és a diákok épülését szolgálja a kezdődő tanév, fejtette ki a megyeszékhely polgármestere a városi tanévnyitón.

Majer Tamás

Balról Balcsik-Tamás Zsolt, Nagy Rezső, Lángfalvi Péterné, Magyarné Pál Laura

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mindig jeles, közös eseménynek ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, annak is a tornaterme adott helyet.

– A polgárosodó Székesfehérvár lakossága több esetben szorgalmazta fiú polgári iskola létesítését. Az igényekkel egyetértve a vallás- és közoktatásügyi minisztérium és a város közötti hivatalos megállapodás értelmében 1920-ban kezdte meg működését a Székesfehérvári Magyar Királyi Állami Polgári Fiúiskola – olvasható az iskola honlapján.

Vagyis immár több mint száz éve oktatja és neveli a diákokat az iskola. Az intézmény 1952-től viseli II. Rákóczi Ferenc nevét.

Más néven kezdte ugyan, de már 1920. óta tanít a II. Rákóczi-iskola

Évnyitó köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester a jelenléti oktatás fontosságát hangsúlyozta, majd az általános iskolát idén elkezdőket szólította meg. – Kedves kisdiákok, 1157 elsős diák kezdi meg a tanulmányait a fehérvári iskolákban – fogalmazott.

A 2021-2022-es városi tanévnyitó ünnepségen adta át a polgármester a Székesfehérvár közgyűlése által adományozott „Székesfehérvár Oktatásáért” és „Székesfehérvár Ifjúságáért” díjakat.

Balról Balcsik-Tamás Zsolt, Nagy Rezső, Lángfalvy Péterné, Magyarné Pál Laura
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az oktatásért tett szolgálataikért három személyt is így köszöntött a város. Íme, őket:

Magyarné Pál Laura a Hosszúsétatéri Óvoda alapító munkatársa, 2014-től mint igazgatóhelyettes dolgozott. Méltatásában elhangzott, hogy az általa felkészített gyerekek rendszeres résztvevői a városi zenei rendezvényeknek.

Lángfalvy Péterné Csákberényben kezdte pedagógiai pályafutását, matematika-kémia szakos tanárként. A fehérvári Hétvezér Általános Iskola tantestületének 1985-ben lett a tagja. – Részt vett az intézmény profilját máig meghatározó matematika tagozat programjának kidolgozásában, 2010-től intézményvezetői feladatokat látott el – hangzott el az ünnepségen.

Nagy Rezső egy esztendő híján 30 éve dolgozik az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Mérnöki Intézetében, illetve jogelődjében. Nyugdíjba vonulása óta óraadó tanár. Megalapítója és egyik kidolgozója a számítógép-hálózatok szakmérnök képzésnek. A tudományos ismeretterjesztés terén is aktív, 27 éve vezet csillagászati szakkört.

Az ifjúságért tett szolgálataiért Balcsik-Tamás Zsolt részesült díjban. A szociális munkás végzettségű szakember 2013 óta az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány által fenntartott addiktológiai központ és serdülő kríziscentrum szakmai igazgatója.

Polgármesteri Elismerő Oklevelet kapott Gróf Valéria, Motikáné Tóth Éva és Dominó Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában