Frissen Fejérből

2021.10.28. 07:30

Tizenöt napirendi pontot tárgyaltak meg a csákvári képviselő-testület tagjai

Beváltak a közterületi kamerák az illegális hulladéklerakással szemben, idén is megajándékozzák a 80 éven felüli csákváriakat, 60 percig lehet tűzijátékozni szilveszterkor – többek között ezek is elhangzottak a képviselő-testület ülésén.

Borsányi Bea

Szó volt a Zöldhegyi dűlő útcsatlakozásának kiépítéséről is

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Idén tavasszal az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatán nyert hat nagy felbontású, 360 fokos látómezővel és infravetővel kiegészített kamerát szereltek fel az Ady, a Petőfi, a Dózsa és az Alsó-Haraszt, valamint a Temető utcában, ahová kettő is került. Ezek azok a helyszínek, ahol jellemző módon sok a szemét, és a közterületi szemetesekbe rendszeresen tesznek bele kommunális hulladékot. Úgy tűnik, a felszerelt kamerák máris jó szolgálatot tettek, segítségükkel sikerült többeket is azonosítani és jobb belátásra bírni a szemét elhelyezésével kapcsolatban. Illés Szabolcs polgármester hozzátette, feljelentésre az ügyben eddig nem került sor, de a kamerák felvételei adott esetben ezt is lehetővé teszik.

Döntés született a 80 éven felüliek karácsonyi ajándékozásáról – idén is megkapják a csomagokat az érintettek, a hivatal nagyjából 300 csomaggal számol. Erre a célra 1,2 millió forintot különített el a képviselő-testület. A csomagok értéke egyenként 3 ezer forint, pontos tartalma egyelőre nem ismert, de tartós élelmiszert és édességet is terveznek beletenni. A csomagokat az ünnepeket megelőző hetekben a képviselők személyesen viszik majd el az időseknek, amennyiben az akkori járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

Szó volt a Zöldhegyi dűlő útcsatlakozásának kiépítéséről is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szó volt a Zöldhegyi dűlő útcsatlakozásának kiépítéséről is, ami ugyan a Magyar Közúthoz tartozó útszakasz, de a városra hárul az eső által többször elmosott sóderos bekötőút megcsináltatása. A tervek elkészültek, de mivel a beérkező pályázatok közül a legolcsóbb ajánlat is 2,9 millió forintról szólt, a testület úgy döntött, ezt az összeget inkább a belterületre fordítja, a bekötőútra pedig pályázati forrást keresnek.

Módosították a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet is. Ennek értelmében a 4. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátékot tilos használni és a város közigazgatási területén a 3-as kategóriába tartozók is csak december 31. éjfél és január 1. hajnali 1 óra között – azaz egyórás időtartamban – engedélyezettek. Ez már az idei szilveszterre is vonatkozik. A rendelet módosítása lakossági kezdeményezés nyomán történt az év elején. Első körben minden tűzijátékot betiltottak a településen, a rendelet mostani módosítása azután történt meg, hogy a lakosoknak lehetőségük volt véleményt mondani a témában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában