Frissen Fejérből

2021.10.22. 20:00

Miként ne essünk bűnbe? – Bűnmegelőzési programokat szerveztek a kodolányisoknak

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szervezésében a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium diákjai izgalmas bemutatókon és előadásokon vehettek részt csütörtökön, melyek célja az volt, hogy felhívják a fiatal generáció figyelmét a bűnmegelőzés fontosságára.

Déri Brenda

Gyakorlati bemutatókkal a prevenciós ismeretátadásért

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A végzős tanulók kivételével az egész iskola részt vehetett a Re-Akció névre hallgató bűnmegelőzési programokon, melyek keretében nagyszabású bemutatókat láthattunk például a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóitól, de olyan hétköznapi szituá­ciós helyzeteket is megmutattak, amelyekkel bárki, akár a diákok is találkozhatnak, legyen szó ittas vezetésről, verekedésről, garázdaságról vagy kábítószer-fogyasztásról.

Gyakorlati bemutatókkal a prevenciós ismeretátadásért
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezekbe a szimulációs gyakorlatokba a rendőrség munkatársai játékosan vonták be őket, mert úgy vélik, a tapasztalatok által sokkal több prevenciós ismeretet tanulhatnak meg, mint elméletben.

Ezen túl – a bűnmegelőzésen kívül – igyekezték kiélezni a látottakat arra, hogy tudatosan, megfontoltan és nem mellesleg felelősségteljesen döntsenek ilyen helyzetekben a fiatalok, számolva a következményekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában