Közösség, összefogás

2021.11.22. 07:00

Átadták a Fejér megyei Prima-díjakat

A Fejér megyei Prima-díj átadó gáláját szombaton este rendezték Székesfehérváron, a Hotel Magyar Királyban. Az ünnepi alkalmon vállalkozói elismerések és Prima-díjak találtak gazdára.

V. Varga József

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepség nyitányán a megyei, fehérvári kötődésű Demján Sándorra emlékeztek. Az ismert üzletember a Vállalkozók Országos Szövetsége támogatásával 2003-ban alapította a Prima Primissima-díjat azzal a céllal, hogy megőrizzék a magyar értelmiség eredményeit, s egyúttal erősítsék a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztését. Az ünnepi alkalmon az est díszvendégeként köszöntötték Demján Sándor özvegyét, Demján Lídiát.

 

A gálát Kovács Tibor, a VOSZ megyei szervezetének elnöke nyitotta meg, s amint kiemelte: a jó megoldások, az összefogás alapja, hogy érteni és értékelni kell egymást, mert együtt erősebbek vagyunk.

A megyei Prima-díjasok: Kókonya néptánccsoport (b), Bucsi László, Halmay Tivadar, Molnár Ferenc és Tamás József Bálint. Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Egy közösség erejét az mutatja meg leginkább, hogy képes-e váratlan helyzetekben is összefogással segíteni egymást. A megyeszékhely vállalkozásai ezt megtették – mondott köszönetet Cser-Palkovics András polgármester a társadalmi felelősségvállalásért.

 

Az ünnepi esten bejelentették, hogy az Országos Év Vállalkozója-díjat Szalay Hajnalka (Opex Regia Kft.) és Halenár István (SHS Építő Kft.) a budapesti ünnepségen veszi majd át.

 

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért elismerés idei díjazottja Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke lett. Az Év Borászata-díjat Molnár Pál (Paulus Molnár Borház Kft.) vette át. Az Év Társadalmilag Felelős Vállalkozása-díjat László Zoltán (Lászlóvill Kft.) kapta.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően adták át a Megyei Év Vállalkozói-díjakat. Az elismerésben részesült: Devacsai Péter (VT Artrans Kft.), Fülöp Balázs (SÁG Építő Zrt.), Karetka Katalin (Készpénz Zrt.), Lehrner Lóránt (Közép-Pannon Zrt.), Podhorszki Istvánné (Tó-Vill Kft.) és Tóth Ferenc (Alba Ipari Zóna Kft.).

 

Végezetül gazdára találtak a Fejér megyei Prima-díjak is. Az egy-egymillió forinttal járó fődíjat Halmay Tivadar festőművész (magyar képzőművészet kategória), Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő (tudomány kategória) és Tamás József Bálint öttusázó (sport kategória) vehette át. A közönségdíjat Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója (oktatás és köznevelés kategória) kapta. Különdíjas lett az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Kókonya csoportja (népművészet és közművelődés kategória).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában