Frissen Fejérből

2021.11.22. 07:15

Krisztus Király ünnepét ülték Székesfehérváron

Az új egyházi év adventtel kezdődik, a csendes várakozás idején karácsonyra készülünk. A katolikus egyház az adventet megelőző vasárnapon köszönti Krisztus Király ünnepét.

A díjat Zemlényi János lelkipásztori munkatárs kapta

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Krisztus Király-napok programjai csütörtökön kezdődtek és vasárnapig tartottak Székesfehérváron, a Zsolt utcai Krisztus Király-templomban és az Almássy-telepi közösségi házban. A hívek csütörtökön a Budai-Kisteleki-Lehel utcai kőkeresztnél szorgoskodtak, rendbe tették a környékét, és feldíszítették. Szombaton délelőtt kézműves foglalkozás várta a gyerekeket, a gyertyás körmenet sötétedéskor indult a kereszthez, miközben a templomban szentségimádás zajlott. Az esti hálaadó szentmise alapító plébánosaikért szólt.

 

A díjat Zemlényi János lelkipásztori munkatárs kapta Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Amint elhangzott: „Jézus, ígéretéhez híven, köztünk maradt. Ő Úr s Király a föld felett. Őt imádjuk az Oltáriszentségben, de hozzá imádkozunk otthonunk csendjében is.”. Ezzel a plébánia közössége is csatlakozott a szentségimádáshoz Krisztus Király ünnepének előestéjén a világ ezernyi pontjának egyikeként.

 

 

A vasárnap délelőtti ünnepi szentmisét Tornyai Gábor plébános celebrálta, közreműködött a Vox Angelorum Gyermekkar, Zemlényi Katica karnagy vezetésével. Krisztus Király ünnepe a Zsolt utcai templom búcsúnapja is egyben. A szentmise zárásaként az Örömhír Alapítvány által alapított Krisztus Király-díjat Párkányi Balázs, a kuratórium elnöke adta át az idei kitüntetettnek, Zemlényi János oltárnál szolgáló lelkipásztori munkatársnak, karitász önkéntesnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában