Frissen Fejérből

2021.11.10. 13:00

Tízéves a Székesfehérvári Diáktanács

Néhány hét eltéréssel, de tíz évvel ezelőtt, 2011. október 14-én alakult meg a Székesfehérvári Diáktanács. A tízéves születésnapját ünneplő szervezet kedd esti jubileumi összejövetelére a korábbi évek elnökségi tagjait is meghívták.

Borsányi Bea

Összekötő híd a diákok és az önkormányzat között

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A városháza dísztermében tartott ülés résztvevőit Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, majd Mészáros Attila alpolgármester tekintett vissza az elmúlt tíz évre. Elmondta, a szervezet azért jött létre, hogy összekötő hidat képezzen a székesfehérvári önkormányzat és a városban tanuló általános és középiskolás diákok között.

Összekötő híd a diákok és az önkormányzat között
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A diáktanács számos rendezvényt is szervez, amelybe igyekeznek minél több fiatalt bevonni. Ilyen a tanévnyitó tábor, a szakmai nap, a sportnap, valamint a Városi Diákbál is. A tanács bekapcsolódott az országos diákéletbe is, három alkalommal Fehérvár adott otthont az Országos Diákparlamentnek, az Országos Diáktanács pedig 2017-es megalakulása óta minden évben itt tartja kétnapos kihelyezett ülését. Ezenfelül több város hasonló szervezetével is jó kapcsolatot ápol a Székesfehérvári Diáktanács.

Kedden este került sor az idei tanév tisztújítására is, új elnököt és három alelnököt választottak. A Diáktanács elnöke az aktuális tanévben Csüri Bence, a Ciszterci Szent István Gimnázium 10. c osztályos tanulója lett, alelnököknek Csajbók Leventét (Láncos Kornél Gimnázium), Harkányi Donátot (Vasvári Pál Gimnázium) és Stichmann Korina Elizabetet (Székesfehérvári SZC I. István Technikum) választották meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában