Frissen Fejérből

2021.12.17. 07:15

Agrárminiszteri elismerést kapott Nagylók

A Virágos Magyarországért program keretében agrárminiszteri elismerést kapott Nagylók, ugyanis a helyi, Nagylóki Start Szociális Szövetkezet állította elő a virágosításban alkalmazott növényeket.

Palocsai Jenő

Tóth József polgármester (b) vette át az elismerést Mészáros Richárdtól és Tamás Ádámtól

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Agrárminisztérium tehát ez alkalommal nem azt díjazta, hogy minden utcasarok és minden négyzetméter fel volt virágozva, hanem azt, hogy a szükséges alapanyagot megtermelte a közösség a növényházakban. A minisztérium mezőgazdasági genetikai erőforrások főosztályához tartozó növényter­mesztési osztály vezetője adta át az oklevelet és az ajándékot, a hollóházi vázát a községnek. 

Mészáros Richárd elmondta: – Már a település határában, a bevezető fasornál feltűnt, hogy bár már nincsenek kint a virágok, hiszen a tél derekán járunk, ám nagyon szép, rendezett a település. 

– Többet állítottunk elő, mint amennyit kiültettünk, de az sem volt kevés, 9 ezer növény került ki az utcákra. Jelentős része egynyári virágpalánta volt, de akadt pár évelő is, mondta Tóth József. A polgármester hozzátette: – A programhoz a Magyar Turisztikai Ügynökség is társult, és onnan mintegy félmillió forint is érkezik hozzánk, amit kizárólag a település turisztikai fejlesztésének előmozdítása érdekében használunk fel, vagyis újabb virágok lesznek az összegből. 

Az átadáson jelen volt Tamás Ádám is, aki 27 éve a zsűri tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában