Frissen Fejérből

2021.12.14. 12:00

Karácsonyi ének, bejgli és kisvonat Szabadbattyánban

Kihalt a faluközpont, sehol egy lélek. „Prímet furulyál a szél” – citáljuk Somlyó Zoltán verssorát a rendezvénysátor alatt. Aztán jön a hír: az időjárás már másodjára a művelődési házba száműzte a vasárnap délutáni adventi alkalmat.

V. Varga József

Zabos Regina és Horváth Dávid az ünnepi színpadon

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– A gyertya lángja és fénye gondolatokat, emlékeket ébreszt mindannyiunkban – mondta a gyertyagyújtást követő köszöntőjében Ekler Zoltán iskolaigazgató. – Felidézzük ilyenkor azokat a pillanatokat, amikor szeretteinkkel közösen emlékeztünk mindazokra, akik már nem lehetnek közöttünk. A láng mégis összeköt bennünket, lélekben újra együtt vagyunk. Az adventi készülődés közepette megállunk kicsit, és belső lelki nyugalmunkat megtalálva, szeretettel tudunk embertársainkhoz fordulni. Ezzel a szeretettel készültek diákjaink és pedagógusaink a mai napra!

Jung Ferenc tanár úr karácsonyi énekkel kezdte és zárta a produkciót, mögötte négytagú vokál, Fridrich Fanni, Knithoffer Anikó, Márton Luca és Ruskovics Panka sorakozott. A fruskák verseltek is, Fanni szépen csengő énekét édesapja, Fridrich István kísérte gitáron.

Adventi köszöntőt mondott Ekler Zoltán iskolaigazgató 

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A művelődési ház mesemondóversenyének egyik első helyezettje, Farkas Koppány szavalattal rukkolt elő. Tehetséges ifjú zenészek is színpadra léptek: Morvay Vince és Rácz Lili Szonja gitározott (Lili énekelt is) – zeneiskolai (Hang-Szín-Tér) felkészítő tanáruk Horváth Dávid volt. A tanár úr a következő blokkban azután Zabos Reginát kísérte gitáron.

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A három ünnepi pályázat eredményéről a művelődési ház vezetője, Márkusné Anett számolt be. A betlehemkészítő pályázatra 12 diákmunka érkezett, az első helyezett a 3.a osztály lett. A karácsonyi rajzversenyre az 1. és 2. osztályosok adták be alkotásaikat, szám szerint 17-et, az első díj Magyar Nimródnak dukált. A bejglisütő versenyre 10-en neveztek, a finomságokat Berki Angelika, a zsűri egyik tagja értékelte, a győzelmet Farkasné Fodor Melinda szerezte meg. Az elismeréseket, az ajándékokat Szabó Ildikó polgármester és Óberné Kámán Erika alpolgármester adta át.

A szíveslátást egyetlen momentum zavarta meg némileg: menetrendszerűen befutott a falunéző kisvonat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában