Frissen Fejérből

2021.12.22. 16:30

Meleg ruhákat, plédeket adtak a fehérvári fedél nélkülieknek

Télikabátok, pulóverek, téli ki­egészítők kerültek idén a Sikerativ Életmód Egyesület által gyűjtött adományok közé, melyekkel a fedél nélküliek ünnepét igyekeznek komfortosabbá tenni.

Héjj Vivien

Dienesné Fluck Györgyi beszélt (j2) a csomagok átadásán

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tavaly indult kezdeményezés idén is eredményesnek bizonyult: az anyaotthon után ezúttal a hajléktalanokat segíti a Sikerativ Életmód Egyesület. 

– Nagyon sok télikabát és pulóver gyűlt össze azért, hogy a Kríziskezelő Központ által ellátott hajléktalanok számára megfelelő mennyiségű meleg ruhát tudjanak biztosítani a téli időszakban. Nagyon jó érzés látni, hogy városunkban mennyire széles a társadalmi összefogás, és mennyire sokan gondolnak az ünnepek idején is a rászorulókra – fogalmazott az adományok átadásán a város nevében is köszönetet mondó Mészáros Attila alpolgármester. 

Vidó Judit, a gyűjtést szervező, koordináló egyesület elnöke elmondta, az összegyűjtött ruhadarabokkal ünnepi melegséget szeretnének vinni azoknak a szívébe és testébe, akik kevésbé komfortos körülmények között élnek. 

– Amikor valakinek adhatok, azért adok, hogy a másik ember élete legalább egy rövid ideig jobb legyen, érezze, vannak olyan emberek, akik szeretik a másik embert akkor is, ha nehéz helyzetben van – tette hozzá Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, a szociális ügyek tanácsnoka. 

Zsabka Attila, a Kríziske­zelő Központ vezetője arról beszélt, az adomány azért is nagy segítség, mert kifejezetten olyan ruhaneműket, kiegészítőket gyűjtöttek, amelyek már fogytán voltak a központban. 

A kabátok és pulóverek mellett sálak, sapkák, takarók, paplanok és szellemi táplálékul szolgáló könyvek is kerültek a csomagokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában