Tehetségpont

2022.02.17. 10:00

Szakmai napot tartottak a bodajki óvodában

A Törpe Ovi Alapítvány Óvodájának szervezésében Tehetségpont-bemutatót tartottak szerdán, a városi művelődési házban.

Palocsai Jenő

A Bee-bot („zümi-robot”) programozása még a felnőttek számára is kellemes időtöltés volt

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Bodajkon működő alapítványi intézmény nyolc óvónője már jártas a Nemzeti Tehetségprogramban, ugyanis nem ez az első eset, hogy őket kéri fel a Tehetségpont-bemutatóra a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács azért, hogy más intézmények óvodapedagógusaival megismertessék az új lehetőségeket. A szakmai nap első felvonásaként, a megnyitót követően Skrabákné Ruff Katalin, a Törpe Ovi vezetője bemutatta a tizenhat vendégnek a nemrégiben elkészült és azóta is nagy sikernek örvendő Óriástársasjátékot. Majd Rigó Hajnalka óvodapedagógus, mint a Logi-Törpék, vagyis a matematikai-logikai műhely vezetője előadást tartott a Sakkpalota Programról, a Robotikáról, digitális eszközök és a QR-kódok óvodai használatáról a többi óvónőnek.

 

Rigó Hajnalka elmondta: – A program célja, hogy már óvodás korban megismertessük a gyerekekkel a digitális világ előnyeit. – Az óvónő hozzátette, hogy bár elég vegyes a kép, de már túlsúlyban vannak azok az ovis gyerekek, akik használnak digitális eszközöket, de arra is rávilágított, hogy legtöbb esetben nem kreatív vagy fejlesztő célokra használják azokat, csak játékra és videónézésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában