Már csak egymillió

2022.03.03. 14:00

Közel a cél: szépen gyűlnek az adományok az abaiaknak szívultrahanggép vásárlására

Sorra gyűlnek az adományok, már csak alig több mint 1 millió forint hiányzik a kitűzött cél eléréséig. Mintegy kétszáz fő nagylelkűségének köszönhető, hogy immár elérhető közelségbe került a szívultrahang megvásárlásának lehetősége.

Héjj Vivien

A gazdák, Domján Miklós és Fauszt Zoltán is segítettek

Forrás: A Gazdák

Mint arról lapunk hasábjain korábban már beszámoltunk, szívultrahanggép vásárlására gyűjt az abai Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő. A gyűjtés célja, hogy még magasabb színvonalon, még több ember gyógyulását segíthesse az abai intézmény. A helyi rendezvények bevételei mellett magánszemélyek és vállalkozók adományai segítik a kitűzött cél elérését. Az elmúlt napokban Domján Miklós vezetésével az abai gazdák is összefogtak – szám szerint húszan –, és 1,25 millió forinttal járultak hozzá a szakrendelő eszközparkjának bővítéséhez. 

Aba polgármestere lapunk kérdésére elmondta, a kitűzött cél 5,3 millió forint, amiből már 4 millió forint összegyűlt. – Hozzávetőlegesen már 200 magánszemély adományozott. A legnagyobb magánadomány – félmillió forint – egy Abán élő nyugdíjas bácsitól érkezett. A legnagyobb vállalkozói adomány szintén ötszázezer forintos tétel volt, ezt egy székesfehérvári cégtől kaptuk. A fennmaradó összeget helyi vállalkozók, magánszemélyek és közösségek adták össze – fogalmazott Mikula Lajos. 

Mint mondta, jelenleg kipróbálás alatt van egy szívultrahanggép a szakrendelőben, pontosan azért, hogy amikor vásárlásra kerül a sor, az orvosok megfelelő gépet tudjanak választani. – Ez egy nagy teljesítményű klinikai kardiológiai ultrahang. Úgy gondolom, hogy a hiányzó 1,3 millió forintot néhány héten belül össze tudjuk szedni. Bízom benne, hogy március hónapban már a szakrendelő tulajdonába kerülhet az új ultrahanggép – tette hozzá Mikula.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában