Méhek a virágos réten

2022.05.26. 07:10

Százüvegnyi mézédes öröm jutott a szabadbattyáni Cifrakert Óvodába

Mindenki tisztában van vele, milyen jelentőséggel bírnak mindennapi életünkben a méhek.

Hajdú Marianna

Fekete Zoé Anna lett a nemzetközi pályázat egyik fődíjasa

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Az ő létük fontosságára szeretnék minél korábban felhívni a fiatalok figyelmét a szervezők, a legkisebb korosztályokat is megcélozva. Ennek kapcsán jött létre az a program, amelyben óvodások részére hirdettek rajzpályázatot.

A gyerekeknek saját eszközeikkel kellett megmutatniuk a méhek szerepét életünkben. A decemberben meghirdetett rajzpályázat nagyon népszerű lett: hat országból 6289 pályázat érkezett, 468 település 707 óvodájából.

A tíz nyertes óvoda az éves mézfogyasztását, azaz egyenként 100 kilogramm termelői mézet kapott, amit a Tehetsz méh többet! program biztosított. Óriási öröm volt, amikor kiderült: a szabadbattyáni Cifrakert Óvoda egyik csöppségének alkotása nyerte el az egyik fődíjat. Fekete Zoé Anna, a Mókus csoport óvodása Méhecskék a virágos réten című alkotásával győzte meg a zsűrit; segítségére óvónénije, Horváthné Mészáros Edit volt.

A Tehetsz méh többet! program kampánycsapatának tagjai a településeket roadshow jelleggel járva viszik „házhoz” az elismeréseket, illetve a díjakat. Szerdán reggel a Cifrakert Óvoda várta nagy szeretettel a delegációt. Hufnágelné Bán Irén, az óvoda vezetője köszöntötte büszkén az ünnepeltet és a megérkező csapatot.

Zoénak és a Tehetsz méh többet! stáb tagjainak az óvoda kicsijei és nagyjai méhecskének öltözve, zenés-dalos műsorral kedveskedtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában