Frissen Fejérből

2022.08.02. 16:00

Harmadik mesetáborát szervezi a Gárdonyi Géza Művelődési Ház ezen a nyáron

A népmesékre épülő foglalkozásokon mesemondás, zenei bemutatók, interaktív népi játékok foglalják le a nyári szünetüket töltő gyerekeket.

S. Töttő Rita

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Épp a népi hangszerek világába kalauzolta a kicsiket kedden reggel Varró János népzenész, amikor bekukkantottunk a Gárdonyi Géza Művelődési Ház mesetáborának harmadik turnusába. Játékos foglalkozások, bemutatók segítségével tudhatták meg a gyerekek, mi a különbség az ütős, a húros vagy éppen a fúvós hangszerek között.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

- Olyan kézműves foglalkozásokat is tartunk, amelyekkel a hétköznapokban nem biztos, hogy találkoznak a gyerekek. Ilyen a bőrözés, gyöngyfűzés, nemezelés – sorolta Szilvási-Grund Helga, a tábor vezetője. A tábor jellemzően általános iskolásoknak szól, s most éppen legalább húsz gyermek számára nyújt tartalmas kikapcsolódást. – Azt gondolom, nagy segítség ez a tábor a szülőknek, hiszen nagyon hosszú a nyári szünet és a szabadidő „lefedése” nem kis feladat. Főképp maroshegyi gyerekek vannak a foglalkozásainkon, de Székesfehérvár egyéb területeiről és vidékről is hoznak hozzánk kicsiket.

Az idei nyár utolsó „Gárdonyi Gézás” tábora augusztus közepén kezdődik, akkor kézműves foglalkozások lesznek túlsúlyban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában