Három új értékkel gazdagodott

2022.08.31. 12:00

Tovább bővült a megyei „kincsestár"

Megyei érték lett például Varga Zoltán zsoké sportpályafutása – erről is döntött többek között a Fejér Megyei Értéktár Bizottság hétfői ülésén. Balog Gábor elnökletével három javaslatot vitattak meg a bizottság tagjai, majd szavaztak az ajánlások megyei értéktárba történő felvételéről.

Kecskés Zoltán

Varga Zoltán 1400 galoppversenyt nyert: ezret Magyarországon, négyszázat Európában, Amerikában és Kuvaitban

Fotó: Családi archívum

Az értéktár program még 2014 őszén kezdődött Fejérben. A munka nyitányakor még csak az alapi ugrós és kanásztánc szerepelt a megyei listán, ám ahogy telt-múlt az idő, a „kincsesláda” egyre csak bővült. Ma már ez a szám bőven túl van a félszázon is!

„Az értékgyűjtés életérzés, hagyományőrzés amely belülről fakad" – mondta a Fe­jér Megyei Hírlapnak Balog Gábor, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság elnöke. Beszélgetésünk során kiemelte, hogy mindhárom beérkezett javaslat – Széchenyi Zsigmond Emlékhely (Ráckeresztúr), SZÍN-TÉR Színjátszó-Versmondó Egyesület (Székesfehérvár), Varga Zoltán zsoké sportpályafutása –  egyhangúan felvételre került. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában