Frissen Fejérből

2022.08.29. 18:22

Van-e összefüggés a sorozatos fehérvári áramszünetek között?

Nos, röviden: nincs. De nem véletlenül merült fel a fenti kérdés: az E.ON sajtóosztályától a többi között azt kérdeztük, mi okozta a szerdait követő csütörtöki és szombati áramszüneteket Székesfehérváron, melyek rendre más városrészt érintettek.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Pixabay

Ahogy arról beszámoltunk, múlt hét szerdán sötétségbe borult Palotaváros egy része. Mindez éjszaka történt, s több órán keresztül zajlott, mintegy 1500 fogyasztót érintett. Akkor a problémát egy transzformátor meghibásodása okozta. Másnap, tehát csütörtökön a Horvát-Széchenyi- Prohászka út környékén és a Köfém lakótelep - Budai úton, illetve a Tóvárosban volt több órás, ugyancsak éjszakai áramszünet. Szombaton pedig a Gáz utca környékén, az áramszünetek térképe szerint 14 helyszínen volt transzformátor-probléma.  

Ez külső szemlélőként szinte már rejtélyesnek tűnhet, ezért arra voltunk kíváncsiak, a fent említett eseteket mi idézte elő? És a legfontosabb: van- e kapcsolat az egyes üzemzavarok között? 

A három említett üzemzavar okai egymástól függetlenek - kaptuk a választ, melyet teljes terjedelmében alább olvashatnak: 

"Csütörtök éjjel 1 és 3 óra között kettős kábelhiba okozott áramszünetet. Az éjszaka folyamán érintett ügyfeleknél a szolgáltatás 2 órán belül helyreállt, csütörtök napközben pedig a földkábelek javítását is elvégezték kollégáink. A szombati üzemzavart egy középfeszültségű földkábel meghibásodása okozta, több transzformátorállomás energiaellátását nehezítve. Munkatársaink még az este folyamán nekiláttak a hiba elhárításának, melyet véglegesen vasárnap fejeztek be. Az üzemzavart követően bő másfél órán belül mindenhol újra helyreállt a szolgáltatás.  Érintett ügyfeleink megértését ezúton is köszönjük!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában