Harmadikok lettek

2022.11.14. 14:58

Közös mozizás a jutalma a tordasi gyerekek csapatmunkájának

A tordasi Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.a osztálya a Cinema City Tad, az Elveszett Felfedező és a Smaragdtábla című filmhez meghirdetett rajzpályázatán 3. helyezést ért el.

Borsányi Bea

A gyerekek három héten át alkottak együtt

Forrás: Sajnovics Iskola

Tad leghőbb vágya, hogy régészkollégái elfogadják, de mindig sikerül összekutyulnia a dolgokat. Ezúttal tönkretesz egy ritka szarkofágot, és felszabadít egy varázslatot, ami veszélybe sodorja a barátai életét. Ebből indul a története annak a spanyol animációs filmnek, amely most került a hazai mozikba és amely kapcsán játékra invitálták az általános iskolásokat. Horváth Györgyi, aki a rajz és technika órákat tartja Homoki Zsuzsa harmadikos osztályában, úgy gondolta, ez a kihívás éppen megfelel a tordasi fiataloknak. A feladat egy mágikus, díszes tábla csoportmunkában történő elkészítése volt. 

A többek között Egyiptomban játszódó történet megragadta a fiatalok fantáziáját, így jobban beleásták magukat a hieroglif írásba és az ókori egyiptomi világba is. A végeredmény egy szfinx fejekkel keretezett, egyiptomi jelképeket és hieroglif írásjeleket tartalmazó színes tábla lett, amely nagyjából három hét alatt készült el. A harmadik hely azért is értékes, mert az első két helyen hetedikesel végeztek. A nyeremény egy közös mozisás, amelyen természetesen a pályázat ötletét adó filmet nézhetik meg. 

A harmadikasok a harmadik helyet érő alkotásukkal
Fotós: Sajnovics Iskola

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában