A szerződés szerint 2023 tavaszára el kell készülnie

2022.11.04. 16:00

Már a zajvédő falak építése zajlik a fehérvári déli összekötő út mellett

Úgy tűnik, immár tényleg a végéhez közeledik a déli összekötő út építése, hiszen a kivitelezők már az olyan "kiegészítő elemeket" építik, mint például a zajvédő falak.

Házi Péter

Fotó: Horváth-Buthy Lilla

Ugyanis az új út Sárkeresztúri úthoz közel eső részén több olyan ház van, amely mellett viszonylag közel halad el az épülő szakasz, s itt a várható zajterhelés miatt szükséges volt zajcsillapító falak építése. A helyszínen járva látható, hogy külön kerékpárút is lesz a déli összekötő mellett, remélhetőleg sokan használják majd ezt az aszfaltcsíkot is a kétkerekű járgányokkal.
Ha felidézzük a múltat, akkor láthatjuk, legelőször éppen két éve, 2020 novemberében számoltunk be arról, hogy hosszúnak tűnő előkészítő munka után, 2020 szeptember 15-én aláírhatta Székesfehérvár polgármestere az összekötő út megépítéséről szóló szerződést a kivitelezővel. November közepén a munkagépek is megjelentek a területen.
Idén szeptemberre pedig nemcsak a teljes aszfaltszakasz készült el,  hanem már a közvilágítás jelentős része is a helyére került.

Fotós: Horváth-Buthy Lilla

A korábbi bejelentések és a szerződés alapján az útnak 2023 tavaszára kell elkészülnie, ekkortól tehermentesítheti majd a Széchenyi út–Horvát István utcák kereszteződését, valamint a Mártírok útját. A multicsarnok ugyancsak épülő, s a Budai útra csatlakozó úthálózatával együtt tulajdonképpen egy  "déli elkerülő" jöhet majd létre a megyeszékhelyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában