Ismét szebb lett Zámoly

2023.01.19. 07:00

Gyerekeknek szóló hasznos üzenetek színes zámolyi táblákon

Kétség sem fér hozzá: Zámolyon van kreativitás! Ha csak az elmúlt egy évet nézzük: létrehozták a szerelem-parkot, a Cavendish-megállót, kikerültek a QR-kód olvasóval is működő, turisztikai információkat tartalmazó táblák és kedd óta gyerekeknek szóló pozitív gondolatok olvashatók az óvodánál és az iskolánál.

Borsányi Bea

Ezek az üzenetek olvashatók az iskola előtti táblákon

Fotó: Zámolyi Önkormányzat

Baboth Dóra, a falu művelődésszervezője, többek szerint is „aranykezű”, szinte minden ötletet fizikailag is meg tud valósítani. Az ő keze munkáját dicsérik azokat a színes táblák is, amelyek kedden az óvoda és az iskola elé kerültek és kifejezetten gyerekeknek szóló gondolatokat festettek rájuk. Az ötlet viszont ezúttal is Nagyné Méhes Mónika, a helyi településfejlesztési bizottság elnökének fejéből pattant ki, aki azt is elárulta, hogy az üzenetek Kató Erzsébet, óvodavezető, az iskolások esetében pedig Gunyits Ottó, helyi református lelkész segítségével születtek meg.

„Nevess minden nap! Tiszteljük egymást! Mondd kérlek és köszönöm!” – olvasható többek között az ovisoknak szóló táblákon, míg az iskola elé olyanok kerültek, mint „Mindig mondj igazat és a rád bízott titkot őrizd meg! Segít azoknak, akik rászorulnak! Tanulj szorgalmasan!” Összesen tíz-tíz üzenet került a pasztell sárga, kék és rózsaszínre festett falapokra, melyek egy részére felnőttfejjel sem árt emlékezni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában