Impozáns látvány

2023.02.21. 17:30

Egyre jobban látszik az új „Ördögkatlan” (videó, galéria)

A szurkolók és a helyi jégkorong is már régen várt egy új arénára, hiszen a magyar hokiban Fehérvár szerepe megkerülhetetlen.

Beke Zsombor

Az impozáns új csarnok már messziről is jól látszik

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon jó érzés itt állni. Már láthatjuk, hogy mekkora aréna is ez valójában. Nagyon hangulatos lesz szerintem, de ez nyilván attól is függ, hogy mennyire tudjuk majd megtölteni tartalommal. Azt hiszem, a magyar jégkorong, és azon belül a Volán is megérdemel egy ilyen otthont – fogalmazott a bejárás alatt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Hozzátette, a sport mellett ez egy multifunkcionális tér is, kulturális és közösségi tere a városnak, ahol olyan programokat tudnak megtartani, amelyekre eddig hely hiányában Fehérváron nem volt lehetőség. Koncertek, vásárok, nemzetközi konferenciák megtartására és megszervezésére is alkalmas lesz ez a hely. Jelenleg nagyjából negyvenszázalékos készültségen áll az építkezés, a szerkezet a befejezéshez közeledik már, érződik már az a bizonyos arénajelleg.

Nagyjából 260-300 munkás dolgozik az építkezésen, a három nézőtéri karéj, a skyboxok helye már teljesen kirajzolódott, valamint a hazai csapat öltözője is a tervek szerint halad. Június végéig kell elkészülni a kivitelezőnek az aréna teljes befedésével, ha zárt lesz az épület, akkor már minden szakipari munka teljes gőzzel tud haladni, akkor várhatóan közel 500 munkás dolgozik majd a Volán új otthonán.

– Teljesen az ütemterv szerint haladnak a munkálatok – nyilatkozta lapunknak Bajnok Sándor, a kivitelezést végző Market Zrt. műszaki igazgatója. – A szerződésben a kivitelezés ideje alatt összesen négy kötbérterhes részhatáridő van a véghatáridő mellett, ebből hármat teljesítettünk már tavaly. A következő az ez évi június 28-a lesz, akkorra kell az épületnek teljesen bezárva lennie. Az előregyártott vasbeton váz már száz százalékig elkészült. Jelenleg az acélszerkezetű tető a legnagyobb volumenű munka, bonyolult tetőszerkezetről van szó, ez már nagyjából 75-80 százalékon áll, az ütemtervnek megfelelően április végéig kell készen lennie, már a tetőre kerülő gépek telepítése is megkezdődött. Ezen kívül a pinceszinten az aljzatbetonozási munkálatok 90 százalékosan állnak. A tél alatt az időjárás az egyik legkomolyabb kihívás, de szerencsére az évszak sem okozott csúszást. A közelmúltban volt egy hidegebb hét, amikor nem tudtunk betonozni, de azóta enyhült már az idő. Míg nincs lezárva az épület és kvázi nyitott, addig azért az időjárás szeszélyének ki vagyunk téve, például a pinceszinten több helyen fóliázzuk az egyes részeket, és azokat fűtjük, hogy a dolgozóknak könnyebb legyen a munka.

Az építkezés várhatóan december végére fejeződik be, így 2024 év elején már itt fogadhatja ellenfeleit a Volán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában