„A közösségért végzett munkánk nem hiábavaló"

2023.04.28. 12:00

Összefogtak Mezőszilason, megtisztult a település (Galériával!)

A Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület szervezett szemétszedési akciót néhány nappal ezelőtt. A TeSzedd keretében több útszakasz is megszépült, a résztvevők pedig egyetértettek abban, hogy az ilyen megmozdulások sokkal közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

Kecskés Zoltán

A TeSzedd keretében több útszakasz is megszépült Mezőszilason.

Forrás: Egyesület

– Az Egyesületünk lassan négy éve kezdte meg működését és az eddigi időszakban fontosnak tartottuk, hogy a kulturális és a hagyományőrző értékeink ápolása mellett fontos figyelmet fordítsunk épített környezetünkre – mondta a feol.hu-nak Varga Bianka, aki visszaemlékezett a kezdetekre is: – Az első ilyen kezdeményezésünk még 2021-ben, akkor a község központjában elhelyezkedő Díszkút és környékét tisztítottuk meg, majd idővel jött a virágosítás, végül pedig az általunk készített kerti díszek kerültek elhelyezésre. Az idő előrehaladtával nagy örömünkre többen is csatlakoztak hozzánk, a községben élő gyerekek közül páran az ültetésből is kivették részüket, míg a felnőttektől több virágpalántát is kaptunk – tette hozzá Bianka, majd a TeSzedd fontosságáról beszélt.

– Községünk díszkútjának való rendezésének sikerén felbuzdulva idén arra a döntésre jutottunk az Egyesület tagjaival, hogy csatlakozni kellene a TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért környezetvédelmi akcióhoz. A közösségi hulladékgyűjtés célja, hogy összefogja mindazokat, akik tenni kívánnak a tisztább, egészségesebb környezetért és megszűnjenek az illegálisan, közterületre lerakott szemétkupacok. Az Egyesület hivatalos csatornáin közzétett felhívással, valamint a helyi óvodával és általános iskolával egyeztetve toboroztuk a segíteni szándékozó önkénteseket az április 23-i programra. A hulladékgyűjtést már azt megelőzően, megkezdtük az óvodások közreműködésével, amit vasárnap az iskolásokkal, a lakosokkal és egyesületünk tagjaival folytattunk Mezőszilas valamennyi utcáin. A nagyszerű csapat összefogásával a délelőtt végére 25 zsák szemét gyűlt össze. Az ilyen megmozdulások, valamint az irántuk való érdeklődések mutatják számunkra, hogy a közösségért végzett munkánk nem hiábavaló és egy-egy önkéntes munka során nem csak tagjaink, hanem Mezőszilas számos tagja örömmel áll mellénk. Nehézségeink persze akadnak, de községünk és a bennük lakók iránti szeretettünk mindig erősebb – zárta gondolatait Varga Bianka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában