Autókülönlegességek árverése a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál

2023.07.12. 20:00

Az 1966-os Ford Mustangot 22 millióra becsülték, de a szerencsések kevesebbért is megkaphatják

Az igazi izomautók közt most az „oldtimer” és a modern évek Ford Mustangjai, valamint egy Pontiac vár új gazdájára. Nagyszerű lehetőség ez az árverés az autókedvelők számára, hogy megszerezzék egyedi autójukat.

Hajdú Marianna

Igazi oldtimer csodák kerülnek kalapács alá a napokban. Ilyen ez az 1966-os Ford Mustang is.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az igazi amerikai életérzést tudja kölcsönözni a következő tulajdonosának az a 60-as évek Mustangja, vagy az 1981-ben készült Pontiac Firebird, amire most lehetőség nyílik licitálni a NAV budapesti árverésén – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága.

Az 1966-ban és 1969-ben gyártott Mustángok biztosan felkeltik nem csak az oldtimerek szerelmeseinek a figyelmét, de talán még azok is ránéznek az oldalakra, akiket a kíváncsiság hajt: – Vajon mennyiért lehetne hozzájutni egy ilyen szépséghez?

Az 1966-os Ford Mustang egy klasszikus amerikai izomautó és ikonikus modell a Mustang kínálatában. A Mustangok első generációjának része volt, amelyeket 1964 és 1973 között gyártottak. Az 1966-os modellév jelentős volt a Mustang számára, mivel számos frissítést és finomítást látott a korábbi verziókhoz képest.

Az árverésre dobott “66-os” 4470 köbcentivel, vadító piros színben és nagyon szép állapotban, 22 millióra becsült értékkel kínálja magát, de a licit ennek a feléről indul. 

Az 1966-os Ford Mustang egy hamisítatlan izomautó és a tengerentúl ikonja. A Fordok lordja.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A “69-es” királykék csikó 5 literes motorral és szerényebb, 11 millió forintos becsült értékkel már 5,5 millió forintról startol az árverésen. 

Az 1969-ben gyártott öt literes szépség is valódi kultautónak számít, még nálunk is. 
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A harmadik oldtimer egy 1981-es hófehér Pontiac Firebird, szintén 5 literes motorral és 7 millió forintra becsült értékkel, 3,5 millió forintról indul a liciten.

A Pontiac Firebird már a nyolcvanas évek "gyermeke". A formák is ezt az évtizedet tükrözik.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Aki a fiatalabb korosztályt részesíti előnyben, annak is van egy igazán csinos aszfaltbetyár a kínálatban. A 2018-ban gyártott Mustang GT kabrió változata most igazán hálás tud lenni a meleg nyári estéken és tény, hogy a narancs szín sem áll olyan jól senkinek, mint a Mustang GT változatának. Az öt literes motor szinte alig használtnak mondható a 24 ezer kilométeres futásával csak egy millió forinttal marad el a “66-os nagyfater” mögött.

A Mustang GT már a napjaink gyártmánya. Németországból került a magyar licitre.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az árverésre július 24-től 4 napig lehet licitálni a NAV árverési felületén. Azonban már július 17-én, az esemény előtt lehetőség van személyesen is megmustrálni a tengerentúli gyártmányokat.

A NAV Facebook-oldalán további információk is találhatók az autókról és az árverésről:  https://www.facebook.com/NAVprof.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában