Közel negyedszázados együttűködés

2023.08.25. 11:15

A battyándi polgármestert is köszöntötték Tordason

Puconci nevét valószínűleg nem sokan ismerik, talán még akkor sem, ha Battyándként említik a muravidéki, Muraszombattól mindössze öt kilométerre fekvő, alig 600 fős községet. Ez Tordas egyik testvértelepülése, amelynek nem régen nyugdíjba vonult polgármesterének is köszönetet mondtak az államalapítás ünnepén.

Borsányi Bea

Ludvik Novák az ünnepségen

Fotó: Tordas Önkormányzat

Az 1365-ben még "Poss. Monakfalua" néven először említett település egyike volt annak a 73 falunak, melyet I. Lajos magyar király 1365-ben Széchy Miklóssal cserélt el Éleskő és Miskolc uradalmáért, valamint a Szent Péter és Pál apostolok tiszteletére létesült tapolcai apátság kegyuraságáért. Ezzel a községgel kötött testvértelepülési megállapodást Tordas 1999. augusztus 20-án, a szerződést az akkori falunapon Farkas János, Tordas és Ludvik Novák, Battyánd polgármestere írta alá.

Azóta 24 év telt el, Ludvik Novák, aki egészen mostanáig Battyánd polgármestereként dolgozott, nem régen nyugdíjba vonult. Tordason a község vezetése úgy gondolta, az augusztus 20-i ünnepség megfelelő alkalom arra, hogy Puconci polgármesterét nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntsék, egyben megköszönjék neki a közel két és fél évtizedes testvértelepülési kapcsolat ápolását és az együttműködést. Az együtt töltött idők emlékére Kovács Erika, külön erre az alkalomra készített kerámiáival ajándékozták meg. Ahogy azt Juhász Csaba, Tordas polgármesere elmondta, természetesen az együttműködést Ludvik Novák nyugdíjba vonulása után, az új polgármesterrel is szeretnék folytatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában