Amikor dorombol a doromb

2023.08.13. 17:00

Hangszersimogató is lesz a falunapon Bakonykútiban

Idén augusztus 19-én tartják a falunapon a megye legkisebb településén. A misén, a koncerteken és a bábjátékokon túl hangszersimogató és kiállítások is lesznek.

Palocsai Jenő

Délelőtt 10 órakor kezdődik a Bakonykúti Falunap és természetesen gyermekprogrammal. A Hangszersimogató valójában egy zenés, játékos foglalkozás kicsiknek és nagyobbaknak. A programsorozat további részeként délután háromkor ünnepi szentmise lesz a templomban, majd 17 órától Vásári bábjáték lesz. Pályi János bábművész ezúttal a Vitéz László és az elátkozott malom történetét mondja el. 

A mese után valódi történetek jönnek Bakonykúti ezeréves történetéről. Az előadó Marics József polgármester és Szücsi Frigyes régész. 

Az esemény utolsó felvonása a Boyongó Zenekar koncertje lesz, de fontos megjegyezni, hogy a Bakonykúti Falunap egész ideje alatt látható lesz majd Csehó Boglárka tetováló művész és grafikus tárlata, valamint Gáspár László saját készítésű, egyedi fa munkáiból összeállított tárlat.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában