Lakossági tájékoztató

2023.08.08. 18:00

Harc a vérszívók ellen Sáregresen

Ha az időjárás ezt lehetővé teszi, csütörtökön este, napnyugta után úgynevezett földi szúnyoggyérítést hajtanak Sáregres településén. Albertné Tiringer Mária polgármester rendkívüli közleményben tudatta mindezt a lakókkal.

Kecskés Zoltán

Illusztráció - Szúnyoggyérítés.

Fotó: BÁ/BMH

„Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Sáregres belterületén augusztus 10-én, csütörtökön földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor, amely melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhészek tájékoztatása külön dokumentációban is megtörtént" – hangzik a felhívás első mondatai, majd javaslatokat fogalmaz meg a közlemény a lakosság részére:

– A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
– A kezelés alatt és azt követő 1 órában javasolt az ablakok, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
– A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
– A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad.
– A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Vezető képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában