Fontos napirendek a testület előtt

2023.08.30. 14:16

Szerdán ülésezik Pusztaszabolcs testülete

Augusztus 30-án, szerdán 17 órától a polgármesteri hivatal üléstermében tartja soron következő nyílt képviselő-testületi ülését Pusztaszabolcs önkormányzata.

Héjj Vivien

Fotó: FMH-archív / NZP

Ez alkalommal 19 napirendi pontot tárgyal a testület. A napirendek előtt a jelenlévők tájékoztatót hallhatnak a két ülés közti eseményekről, intézkedésekről, átruházott hatáskörben hozott döntésekről, majd kérdések és interpellációk következnek.

A napirendek közül elsőként a költségvetés módosításáról szavaz a testület, majd a a város gazdálkodásának 2023. év első félévi helyzetéről kapott írásbeli tájékoztatót tárgyalják. A testület elé kerül továbbá a Szociális és Gyermekjóléti Intézmény 2022. évi szakmai beszámolója, ennek elfogadásáról is szavaznak a képviselők.

Az épülő bölcsőde kapcsán felmerülő többletköltség biztosításáról is tárgyalnak: az előterjesztés szerint a felmerülő többletköltségek finanszírozásához szükséges önerő bruttó 1,9 millió forint, amelyet a 2023. évi és a 2024. évi költségvetésből biztosít az önkormányzat.

Ismét napirendre kerül a Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetői álláspályázatának kiírása. Az előző, május 22-én közzétett pályázati felhívásra nem volt jelentkező, ezért az önkormányzat újabb felhívás közzétételéről dönt, és szavaz arról is, hogy az átmeneti időben, amíg új intézményvezetőt nem talál a város, a Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetői feladatait Tóth Krisztina könyvtáros látja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában