Tárlat

2023.09.21. 16:00

Emlékeztető: Jónák Tamás festményei péntektől a Csók István Képtárban

Jónák Tamás festőművész életmű kiállításának megnyitójára kerül sor (a Nemzeti Múzeum Kft szervezésében) szeptember 22-én pénteken, 18 órakor a Szent István Király Múzeum – Csók István Képtárban.

Feol.hu

A Szentendrén visszahúzódva élő, kortárs művész táblaképei mellett a mitológiai témájú hatalmas méretű vásznai is láthatók lesznek . Jónák Tamás művei a mai művészetben elbizonytalanodott nézőnek is utat mutatnak abban, hogy miként értékelje a letűnt korok által teremtett értékek sokaságát, hogyan találja meg a múltban a mát és a jelenben az elmúlt időt. 

"Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Wehner Tibor művészettörténész is felszólalt.  Beszédében Jónák Tamás festőművész munkásságát méltatta, illetve mutatta be. Wehner Tibor vele kapcsolatban úgy fogalmazott: meglehetősen visszavonultan és magányosan dolgozó alkotó, aki saját festői utat járt be, ami a magyar művészetben is jelentős, erőteljes expresszionista festészeti áramlattal állítható párhuzamba. Mint mondta, művészete az évtizedek során némileg változott.  Önarcképeket, tájképeket is fest, de a legjelentősebbek a mitológiai témájú alkotásai, amelyekből szintén láthatnak majd az érdeklődők a Csók képtárban nyíló tárlaton."  - írtuk az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót követően, cikkünket ide kattintva olvashatják el.

A kiállítást megnyitja Wehner Tibor író, művészettörténész, közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Kodály Zoltán 2. vonósnégyese és Dobri Dániel 1. Vonósnégyese hangzik majd el. A tárlat megtekinthető szeptember 22. és november 1. között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában