I. Bicskei Családi Vadásznap és Kiállítás

2023.10.17. 19:45

Egy nap a vadászat körül: egy téma, több helyszín és program

Első alkalommal rendezik meg a Bicskei Családi Vadásznapot és Kiállítást, amelyen több helyszínen, több programmal várják az érdeklődőket.

Feol.hu

Fotó: Illusztráció: Pexels

Október 21-én egy nap erejéig minden a vadászatról szól Bicskén. A Kossuth téren 14.30 órakor lesz szarvasbőgés, solymász-, vadászkutya-, és rendőrségi kutyabemutató. A vadételek főzőversenye 10 órakor kezdődik. A Kisvadász sarokban, azaz a művelődési központban a lézeres lövészetet lehet gyakorolni, valamint gyermekprogramokkal is készülnek. A rendezvény hivatalos megnyitóünnepségét 14 órakor a Fiatalok Házában tartják. Itt kerül megnyitásra a Nimród 111 fotókiállítás is, amelyen Kovács Zoltán, a Nimród Vadászújság főszerkesztője, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár mond beszédet.  A Vadászok Udvarában, vagyis a Fiatalok Házában trófeakiállítást is rendeznek, szakmai és oktatófilmeket vetítenek, valamint bemutatják Az utolsó vadászat című filmet is. 

A Kossuth téren 16 órakor kezdődik a Mayer Néptáncműhely bemutatója, 18 órakor pedig Molnár György, Lyra-díjas művész kamarakoncertjére kerül sor.  

A vadásznapra a Nagy Károly Városi Könyvtár is készül: a könyvtár állományából készítettek egy kis ajánlót, melyben a vadászok, a vadászat és az erdő vadjai iránt érdeklődők és a gyerekek is találnak kedvükre való olvasmányokat, filmeket, diafilmeket. Az érdeklődőket 9-13 óra között várják a könyvtárban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában