2023.11.04. 20:00
Ezer euróval díjazott steaksütés
Óriási magyar sikerrel zárult az olaszországi tripla steaksütő verseny: két győzelemmel és egy dobogós második hellyel. Ebből az egyik első helyezést a nadapi Loncsár András érte el.
Figyelmet érdemel a magyar steaksütők olaszországi sikere: a díjakkal együtt Molnár Ádám (balról az első), Loncsár András (balról a 3.) és Tarjányi András (balról a 4.)
Fotó: BanBQ
Idén már több alkalommal is tudósítottunk a KGB BBQ versenycsapat tagjának, Loncsár Andrásnak eredményes egyéni szerepléséről a Steak Cookoff Association (SCA) hazai és európai versenyein. Az eddigi kitartó munkát, és az előzőleg megszerzett tapasztalatokat most megkoronázta a lombardiai Lodiban október 28-án rendezett nemzetközi Scalloween Triple SCA-n. Az október végi halloween ünnep „szellemében” a helyi baseball pályán megtartott, ritkának számító három steakkategóriás versenynapon Loncsár András az A-versenyszám bajnoka lett, s a jelképes trófeával együtt járó 1000 eurós díjazásban részesült. Az eredményt felértékeli, hogy ezzel a sikerrel az SCA európai Top 10-ében az ötödik helyre jött fel, vagyis kontinensünk 5. legjobb steaksütőjének számít jelenleg. Az idén még előtte áll a hollandiai Lunterenben november 11-én sorra kerülő verseny, 2024-ben pedig készülhet az USA-ba, az SCA Fort Worth-i világversenyére, amelynek a részvételre jogosító arany versenyjegyét, a Gold Ticketet júniusban Hollandiában nyerte meg.
A Lodiban elért magyar siker olasz sajtóvisszhangot is kapott, Loncsár Andrással együtt a steak C-versenyszám győztesét, a kiskunfélegyházi Tarjányi András eredményét emelték ki, aki az SCA európai Top 10-es rangsorolásában a negyedik legjobb steaksütő.
Rajtuk kívül a hódmezővásárhelyi Molnár Ádám szereplése is említésre méltó, ő a steak A-versenyszámban a lett második Lodiban.