2023.12.10. 11:14
Megkezdték a főzést a séfek a fehérvári belvárosban
Megkezdték a főzést a séfek a behavazott fehérvári belvárosban vasárnap délelőtt. Ma délutánra kész a szarvasragu leves, melynek becsületkasszás bevételét jó célra fordítják. Érdemes kimenni tehát ma délután is a vásárba.
Fotó: S. Töttő Rita / FMH
Egy tál törődés címmel kezdeményezett jótékonysági főzést a Lecsófőző vigasságok zsűrije: Barsch Tamás, Selymes Péter, Ulrich Tamás, Tőkés Dániel és Adamek Balázs szarvasragu levest készít ma délelőtt a székesfehérvári belvárosban, amely 14 órától már vásárolható, fogyasztható is. A baptista gyermekotthonnak és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztálynak gyűjtik a támogatást. A séfek már ott vannak a sátraknál, túl vannak az előkészületeken és megkezdték az adventi étel készítését. Forr az üst, a bepácolt hús már csak arra vár, hogy puhára főve, fűszerek és zöldségek közt érjen azzá, amit a fehérvári séfek kigondoltak.
- A zöldségeket felvágva, megpucolva, leadagolva kaptuk a Metrótól, a húst mi készítettük elő, bepácoltuk, az eszközöket pedig ma reggel 8 órára hoztuk a helyszínre - sorolja Dániel és Tamás az előzményeket. 35 kilogramm hússal, 250 adag készül a levesből, tették hozzá, ahogy azt is: 3-4 óra alatt megpuhul a hús és elkészül az étel.
- A pácban használtam porított vargányát, juharszirupot, borókabogyót, csemege és füstölt fűszerpaprikát. Sót nem tettem bele előre, mert az kikeményítené a húst - árult el titkokat Dániel. Tamás pedig a legfontosabb hozzávalót említette meg: a szeretetet, amellyel készül a forró leves. A Sáfrán pince támogatásának köszönhetően pedig a forralt bor sem marad el vasárnap délután.