Forradalom és szabadságharc

2024.02.16. 17:00

Huszár Henrik már március 15-re készül Bicskén

Új ruhába bújt Bicskén a Csabdi körforgalomnál felállított szalmabála figura: Huszár Henrik már az 1848-49-es forradalom tiszteletére öltött huszáregyenruhát.

Borsányi Bea

Forrás: BEMKK közösségi oldala

Bicskei Bíborka után jött a Mikulás, majd a Diótörő, akitől a napokban Huszár Henrik vette át a stafétát. - Az ötlet annak idején azért született meg, hogy legyen egy mindenki által szerethető figura a városban, amely „hirdetőoszlopként” is működve a közelgő nagyobb eseményekre, ünnepekre hívja fel a figyelmet. Tavaly, a 40. Bicskei Napok előtt Bicskei Bíborka volt az első, aki angyalként szállt le közénk – mondta el a kezdetekről Takács József, a Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. 

A figura, pontosabban figurák nagy népszerűségre tettek szert Bicskén, sokan szeretik az időről időre átváltozó kedves alakokat, akik mosolyt csalnak az arra járók arcára. A figurának öltöztetői is vannak: a Petőfi Művelődési Központ részéről Pincési Dóra, míg civilként Pötördi Nikolett, akik mellett természetesen mások is aktív munkát vállalnak a karbantartásban és az öltöztetésében, ami nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Pláne nem olcsó! 

A tervek szerint a márciusi ünnepet követően a húsvét jegyében húsvéti nyuszivá változik a két egymásra helyezett szalmabála. 

Forrás: BEMKK közösségi oldala

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában