„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

2024.04.23. 18:30

A Föld napját köszöntötték a soponyai iskolában

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” A Föld napját köszöntötték a soponyai Zichy János Általános Iskolában.

Virágültetés az iskola előkertjében

Fotó: Az iskola

A Föld napja alkalmából a világ számos országában különféle eseményeket rendeznek, melyekkel felhívják a figyelmet a „kék bolygó” természeti környezetének megóvására. A Föld napja lényege, hogy ne másoktól várjuk a megoldást, hanem mi magunk is tegyünk egy jobb, élhető jövőéért.

Elég, ha csak odafigyelünk cselekedeteinkre, és azok következményeire. Ha mindennap teszünk valami apróságot, tudatosan választunk, vásárolunk, közlekedünk, döntünk környezetünk fenntarthatósága érdekében, máris tettünk valamit a változásért. A soponyai Zichy János Általános Iskolában is színes, változatos programokkal hívták fel a tanulók figyelmét arra, hogy ne csak ezen a napon, hanem mindig figyeljenek környezetükre. Az oktatási intézmény hosszú évek óta az Örökös Ökoiskola és a Madárbarát Iskola cím birtokosa.

A gyerekek rejtvényeket fejtettek, totót töltöttek ki
Fotó: Az iskola

A környezettudatosság mellett a csapatszellem szintén szerepet kapott a programok során. Kajári Henrietta biológia-környezetvédelem szakos tanárnő vezetésével az osztályok együtt vetélkedtek a tantermükben. A gyerekek rejtvényeket fejtettek, totót töltöttek ki, s kiderült, mit tudnak a Földünkről. A délelőtt folyamán arról beszélgettek, hogy védeni, óvni kell bolygónkat, hiszen egyre több veszély fenyegeti, amelynek legtöbbjét mi magunk okozzuk.

A rendezvényen részt vett Diószegi Anna alpolgármester, aki közreműködött a Faluszépítő Egyesület által az iskola előkertjébe felajánlott virágok elültetésében.

Szerző: Hollósi Lászlóné Anikó iskolaigazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában