Egyeztetés

2024.05.31. 08:00

A jövőben is folytatódnak a fejlesztések Perkátán

A jelenleg zajló útfelújításokról és a jövőben várható fejlesztésekről egyeztetett Perkátán a település polgármestere, a térség országgyűlési képviselője és a vármegyei közgyűlés elnöke. Elhangzott: kiemelt cél és feladat a közlekedésbiztonságot és a komfortosabb hétköznapokat szolgáló fejlesztések megvalósítása.

Héjj Vivien

Jelenleg is több utca felújítása zajlik a településen

Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

Helyszíni bejárás során tekintette meg a jelenleg zajló belterületi útfelújítási munkálatok állását Perkáta polgármestere, Oláh István kíséretében Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Mészáros Lajos országgyűlési képviselő. A hamarosan elkészülő fejlesztés 155 millió forintos támogatásból valósulhat meg, s 1785 méter útszakasz felújítását biztosítja.

A 62-es főutat Perkátával összekötő szakasz felújítása szintén fontos feladat - erről is egyeztetett Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Oláh István polgármester
Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

– A projekt keretében a Dózsa György utca, a Peking utca és a Széchényi utca jelentős része, valamint a Mária utca egy kisebb hossza újul meg. A rekonstrukció során két buszöböl és a településen található buszforduló burkolata is megújul – összegezte közösségi felületén Molnár Krisztián hozzátéve: a felújítás alatt álló utak központi szerepet töltenek be Perkátán, hiszen a település szinte összes közszolgáltatása és közintézménye, ide értve például az iskolát, az óvodát, a művelődési házat, az egészségházat és sportpályát, ezeken keresztül érhetőek el.

A Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a fejlesztés a perkátai lakosok közbiztonságát és komfortosabb hétköznapjait szolgálja, amely kiemelt cél és feladat a településeken. Ami a jövőbeni terveket illeti, elsők között megvalósítandó fejlesztési célnak tűzték ki a 62-es főutat Perkátával összekötő Adonyi utca felújítását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában