Közvilágítás korszerűsítés is történt

2024.05.30. 16:01

Átadták a Pozsonyi-Zsolnai körforgalmat (videó)

Csütörtökön reggel hivatalosan is átadták a Pozsonyi-Zsolnai utca kereszteződésében kialakított körforgalmat. Az ideiglenes változat ugyanis bevált.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg Székesfehérváron a Pozsonyi és a Zsolnai utca kereszteződésében kialakított körforgalom, amely ugyan három hét alatt elkészült, de ezt hosszas tervezőmunka, valamint előtte egy ideiglenes körforgalom tapasztalata előzte meg – árulta el a feol.hu-nak Östör Annamária, a választókerület önkormányzati képviselője május 30-án, csütörtökön reggel a körforgalom műszaki átadásán. Ragyamóczky Vince, a polgármesteri hivatal közlekedési irodájának munkatársa a műszaki részletekről elmondta: bruttó 35 millió forintból valósult meg a körforgalom, amelyre elsősorban gyalogosbiztonsági okokból volt szükség.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– A körforgalom minden ágán kijelölt gyalogátkelőhelyek készültek, melyhez kapcsolódóan közvilágítás korszerűsítés is történt. Középszigetek is készültek, valamint a körforgalom teljes területe aszfaltburkolatot kapott. Új szegélyeket és járdaszakaszokat alakítottunk ki, továbbá akadálymentessé vált a gyalogosközlekedést - tette hozzá a szakember.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Östör Annamária kiemelte: ez a csomópont rendkívül neuralgikus pont volt Öreghegy életében, hiszen rendkívül balesetveszélyes volt.

– A lakókkal egyetértésben ideiglenes körforgalmat alakítottunk ki korábban, hogy megnézzük, milyenek lesznek a tapasztalatok. Mivel valóban biztonságosabbá vált általa a közlekedés, ezért ezt a megoldást véglegesítettük most az új körforgalom kialakításával.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában