Arcanum

2024.05.07. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Ferencz Balázs

Lakótelepek Dégen

Negyven esztendővel ezelőtt arról írt a Fejér Megyei Hírlap, hogy Dégen két új lakótelep építésén dolgoztak.

„— Az egyik már szinte készen van — mondja Deres Jánosné, a községi tanács gazdasági előadója. — A Barátság lakótelepen, illetve utcában nyolc telken folyik az építkezés. Családi házas övezetben nőnek a korszerű otthonok, némelyikben már laknak. A másik lakótelepünk a Ságvári lesz. Ott tizenkét telket alakítunk ki, a tervek készen vannak, a vizet az idén vezetjük, hamarosan a villanyt is szerelik.” – írta a lap 1984. májusában.

 

Pillanatkép a Parmalat FC életéből

1994. májusában 24 mérkőzést tudott a háta mögött a Parmalat FC NB I-es labdarúgócsapata. A Pécsi MSC elleni idegenbeli összecsapás előtt a tabella kilencedik helyén álltak a fehérváriak. S nem voltak túl bizakodóak:
„— Jelenlegi helyzetünket tekintve nehéz mérkőzés vár ránk Pécsen. A Vác elleni találkozó negatív tapasztalatait igyekeztünk a héten kijavítani. Keményen dolgoztunk, így a siker sem maradhat el — mondta Kiss László, a Parmalat FC edzője. 
— Hallhatnánk a várható összeállítást? 
— Természetesen: Mitring — Salacz, Balog, Lőrincz — Kucselata, Zimmermann, Dubecz, Horváth L. —Jován, Horváth F., Takács. Bekő és Varga sárga lapjai miatt nem játszhatnak. 
—Milyen eredményt vár?
 — A pécsi csapatot jól ismerem, eredményt nem jósolok, egy döntetlennel kiegyeznék.” – írta a Fejér Megyei Hírlap 1994. május 7-én. Másnap a Vidi 5000 néző előtt 1-0-s vereséget szenvedett a Mecsekalján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában