Kiállítás

2024.05.28. 15:30

Gorsiumos diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a Király István Általános Iskolában

A Székesfehérvári István Király Általános Iskolában ezen a hétvégén tartották a Királyi Vigasságok című programot, előtte egy nappal pedig a gorsiumos diákok alkotásaiból nyílt kiállítás.

Gombor Lili

A gorsiumos diákok alkotásaiból nyílt kiállítás egy részlete

Fotó: István Király Általános Iskola

Az István Király Általános Iskola és a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum együttműködésének egyik eredménye, hogy több tanuló folytatja gimnáziumi tanulmányait gorsiumosként. Ezúttal a Gorsium Gimnázium diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás, amellyel a rajzolni, fotózni, táncolni, zenélni vágyókat hívják művészeti ambícióik folytatására a középiskolai éveik alatt – írta meg az ÖKK közleményében, melyben arról is olvashatunk, hogy az ünnepélyes megnyitón az alkotásokat Handl Szabolcs, a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum igazgatója ajánlotta az aulát megtöltő diákok figyelmébe. Köszöntőt mondott Krählingné Kovács Tünde igazgató is, míg az István Király Általános Iskola tanulói műsorral köszönték meg a középiskolás kiállítók munkáit.

A diáktárlaton a fotó, a grafika és a rajz-festés témái között klasszikus tanulmányok és kicsit elvontabb, konceptuális művek is megtalálhatóak. A kiállított munkák válogatásánál az egyik fő szempont az volt, hogy minden bemutatott kép kisebb gyermekek számára is érthető legyen, közelebb hozva hozzájuk a képzőművészetet,  és egyúttal bemutatva a szakirányt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában