A pokol urai 2. rész

2024.05.15. 10:00

Hogyan működik a hackervilág az ördög legsötétebb bugyraiban? (Videó)

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Mesterséges Intelligencia

Mondhatjuk azt, hogy a kiberbűnözés magasiskolája a hackerek "elitcsapata", amely az emberiség legsötétebb bugyraiban rejtőzködik. Míg a terrorszervezeteknél kimutatható a hierarchia legmagasabb pontján székelő embere is, addig a hackerek rejtőzködve élik életüket, megtalálásuk magas szintű kiberismeretet igényel. Eddig amit biztosan tudunk e körökről az az, hogy ideológiák mentén működnek, tetteiket is eszerint végzik.
A nemzetállami hackercsoportok komplett ügyfélszolgálatot működtetnek valamilyen magasabb pénzszerzés kivitelezése érdekében, de ha a lebukás veszélye csak egy aprócska fénysugarat vet rájuk, másodpercek alatt képesek köddé válni, önmagukat felszámolni.

Hasonlóan működnek az etikus hackerek is, de ők nem viszik el a megszerzett információkat haszonszerzés céljából. Sokat tudhatunk meg ismét Bor Olivér kiberbiztonsági szakértőtől legújabb videónkban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában