A pokol urai 1. rész

2024.05.07. 09:00

Kiberbűnözés az egészségi adatainkkal

Eddig is foglalkoztunk a legkölünbözőbb kiberbiztonsági kérdésekkel. Amikor ellopják a pénzünket, lenyúlják a számlánkat, visszaélnek a nevünkkel, az még csak könnyed szórakozás ahhoz képest, amikor az egészségi adatainkat lopják el. Akkor garantáltan ki vagyunk téve bárminek.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Mesterséges Intelligencia

A kiberbiztonsági szakértőt arról kérdeztük, valós lehet-e az, hogy kórházakban, egészségi intézetekben hozzájuthatnak bűnözők az adatainkhoz, egészségi állapotunkhoz. Bor Olivér megdöbbentő választ adott, amiben kifejtette, hogy az egészségügyet támadó kiberbűnözők célja ma még nem az, hogy megtudják, mi van az egyénnel, bár ahhoz is hozzáférnek, hanem az, hogy megbénítsák a rendszert. Sajnos az effajta aljas támadásnak már halálos áldozata is volt Magyarországon.

Fotó: Mesterséges Intelligencia

Hallgassák Bor Olivér kiberbiztonsági szakember okfejtéseit arról a témáról, ami már azokat is érinti, akik még semmilyen okos eszközzel nem találkoztak!

Fotó: Mesterséges Intelligencia

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában