Szív Egyesület

2024.05.31. 14:00

Szívügyük az életmentő készülék (galéria)

Képviselői keretből valósulhatott meg egy életmentő készülék karbantartása a székesfehérvári Deák Ferenc Technikumban. A Szív Egyesület "szívügye" és kötelessége is a megújítás.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Szív Egyesület nagyon fontos munkát végez, hiszen rendkívül nagy jelentőségű az, hogy akik bizonyos szívbetegségeken esnek át, milyen minőségű életet élnek a későbbiekben. Abban, hogy ezt egészségesen, sportosan, vidáman tegyék, a Szív Egyesület nagy részt vállal: programokat szerveznek, gondoskodnak arról, hogy a megfelelő szintű mozgásmennyiséget mindenki megkapja. Ennek azonban vannak feltételei – ilyen például az is, hogy legyen a helyszínen újraélesztő készülék. Ennek az adott eszköznek már lejárt a szavatossága, ezért meg kellett újítani, ami jelentős költség volt – fogalmazott Östör Annamária, egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok, önkormányzati képviselő az életmentő készülék ünnepélyes átadása apropóján, melyre a Szív Egyesület találkozóján kerülhetett sor május 30-án, csütörtökön a Deák Ferenc Technikumban.

Komjáthy György, a Szív Egyesület elnöke a feol.hu kérdésére elmondta: négy éve az egyesület az önkormányzat támogatásával jutott a készülékhez, amely gyerek és felnőtt újraélesztésére is alkalmas. 

– Nagy segítség ez az egyesületnek, s biztonságérzetet ad a tagjainknak. Bármilyen rendezvényre megyünk, mindenhová visszük magukkal, így például a Deák Technikumban tartott tornáinkra is. A készülék négy évente karbantartásra szorul, melynek közel 300 ezer forintos költségeit Östör Annamária, Farkas László és Mészáros Attila képviselői keretéből tudtuk finanszírozni, melyet ezúttal is köszönünk. 

Az eseményen Klupács Pétertől életmentő gyakorlatok kapcsán kérdezhettek a résztvevők, Magony Tamás pedig nordic walking botokat adományozott az egyesületnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában