Lakossági igényeken alapuló fejlesztés

2024.05.29. 17:30

Térkőborítást kapott az adonyi temető parkolója

A Fejér Vármegyei Önkormányzat fejlesztési támogatásának köszönhetően térkő burkolatú parkolót alakítottak ki a város temetője előtt, ami immár méltó közlekedési körülményeket biztosít az elhunyt szeretteikhez érkezőknek.

Héjj Vivien

Lakossági igényeken alapuló fejlesztés valósulhatott meg a településen

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ünnepélyes keretek között adták át az Adonyban legutóbb megvalósult beruházást: A Fejér Vármegyei Önkormányzat által nyújtott 59 millió forintos fejlesztési támogatásnak köszönhetően a város temetőjénél térköves parkolót alakítottak ki, valamint további tereprendezési munkálatokra, fák elültetésére is lehetőség nyílt.

Az átadón Ronyecz Péter, a város polgármestere arról beszélt, nagyon fontos és hiánypótló fejlesztés valósult meg, ugyanis a szóban forgó terület korábban rendkívül rossz állapotban volt. Mint mondta a külső megújulás mellett a temető belső úthálózata, egy szilárd burkolatú sétány is kiépülhetett, ami az oda látogató idősebb korosztály közlekedését is megkönnyíti.

– Igyekszünk olyan fejlesztéseket végrehajtani, amelyek hosszú távúak, amelyek nem csak adott politikai célt szolgálnak, hanem tényleg az emberek közérzetét javítják és segítik – hangsúlyozta Ronyecz Péter, aki a kivitelező által elvégzett munkát pozitív jelzőkkel illette.

A temetőbe érkezők számára méltó közlekedési körülményeket alakítottak ki
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián úgy fogalmazott, a vármegyei önkormányzat igyekszik olyan fejlesztéseket támogatni, amik a helyben lakók életminőségét, életkörülményeit javítják és jogos igényen alapulnak.

– Volt itt egy rendezetlen, murvás, kátyúsnak is hívott terület, itt tudtak megállni, temetés előtt gyülekezni az emberek. Fontos, hogy egyrészt illő búcsút tudjunk venni szeretteinktől, másrészt, hogy bármikor kulturált körülmények között ki tudjunk jönni egy temetőbe, és kapcsolatot tudjunk tartani az elhunyt szeretteinkkel, az előző generációkkal. Azt gondolom, ez a fejlesztés a mintapéldája annak, hogy nem mindig a legnagyobb összköltségvetésű, és nem mindig a legmagasabban kinövő építmény az, ami helyben a legnagyobb igényen alapszik. Itt, Adonyban régi adósság volt ennek a kulturált megállási és parkolási helynek a kiépítése – mondta az átadón a vármegyei közgyűlés elnöke, aki hozzátette: a beruházáshoz kapcsolódóan még további két gyalogátkelőhely kialakítására is sor kerül a temető közvetlen közelében.

A térség országgyűlési képviselője, Mészáros Lajos úgy fogalmazott, egy temetői parkoló megépítése a lakosság közérzete szempontjából egy rendkívül fontos beruházás, hiszen olyan események kapcsolódnak ehhez a helyszínhez, amik esetén fontos a méltó körülmények megteremtése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában