Közös stratégiai gondolkodás

2024.06.26. 15:30

Együttműködés és workshop a Megyeházán

Folytatódik a széles körű partnerségre épülő foglalkoztatási együttműködés Fejér vármegyében. Erről szólt az a szakmai konferencia, amelyet szerda délelőtt tartottak a Megyeházán a gazdasági szereplők részére.

Kecskés Zoltán

Workshop a vármegye gazdasági szereplői részére a Megyeházán.

Fotó: Nagy Norbert

A szakmai előadók a „Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című 3,3 milliárd forint értékű, vissza nem térítendő  program részleteit, az eddig elért eredményeket és a következő időszakra vonatkozó információkat ismertették. Benkó Adrienn főosztályvezető  a Fejér Vármegyei Kormányhivatal által nyújtott foglalkoztatás-gazdaságfejlesztés- és vállalkozás ösztönző lehetőségeit mutatta be, beleértve a bértámogatást is, míg Lehrner Zsolt alpolgármester a város adottságaiból fakadó gazdaságfejlesztési lehetőséget taglalta, továbbá az eddig elért beruházások pozitív hatásait emelte ki. Példaként említette az előnyös lokációt, a bővülő úthálózatot, vagy éppen a városi intézményfejlesztéseket, nem beszélve az ipari parkokról.  

Gyurkó Dániel Tamás, a Fejér Vármegyei Önkormányzat szakmai koordinátora köszöntötte a megjelenteket
Fotó: Nagy Norbert

Gyurkó Dániel Tamás, a Fejér Vármegyei Önkormányzat szakmai koordinátora a sajtó képviselőinek összefoglalásként elmondta, a workshop megmutatta a jelenlévő vállalkozók részére, hogy Fejér vármegyében jelenleg milyen pénzügyi eszközök, illetve milyen szolgáltatások állnak rendelkezésre gazdaságfejlesztés, foglalkoztatás ösztönzés, illetve a vállalkozásfejlesztési oldalon.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóanyag szerint, a projekt célja, hogy a vármegyei szintű foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés keretében integrált, a vármegye egészére kiterjedő gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési stratégiát kidolgozva valósítson meg olyan foglalkoztatási programot, mely szolgáltatásaival és pénzügyi eszközeivel fenntartható módon járul hozzá a vármegye gazdaságának fejlődéséhez és a területi hátrányok csökkentéséhez. A projekt új elemként segíti a fiatalok helyben tartását a szakképzés és a hosszú távú vállalati munkaerőigények megyei összhangjának megteremtésével, a jövő munkaerőpiacának igényei feltárásával és lakossági tudatosításával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában