Tájékoztató

2024.06.28. 11:00

Földi szúnyoggyérítés kezdődik Gárdonyban

A kezelés pontos időpontja július 3-án, a napnyugta utáni órákban lesz, pótnapok pedig július 4-én és 5-én lesznek, ugyanebben az időpontban.

Forrás: MTI

Az alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV nevű szúnyogirtó szer vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. Ez a készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes, hatóanyaga pedig pár óra alatt le is bomlik, derül ki Gárdony város közösségi oldaláról.
A lakosság részére azt tanácsolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszert és/vagy ruhákat gyűjtsék össze vagy takarítsák le.
A kezelés idejére, illetve az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat és ajtókat zárva tartani, valamint a külső levegőt bejuttató szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
A kezelt területen termő zöldségeket és gyümölcsöket is érdemes fogyasztás előtt megmosni. Az ingatlantulajdonosoknak pedig ajánlott, hogy szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli vízgyülemeket.

Szerző: Kovács Patrik

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában