A lakosságnak is van teendője

2024.06.13. 19:00

Földi szúnyoggyérítést végeznek Ercsiben

Kedvező időjárás esetén június 19-én, szerdán végeznek földi szúnyoggyérítést a Duna-parti településen.

Héjj Vivien

Az önkormányzat tájékoztatása szerint június 19-én, szerdán a napnyugta utáni órákban földi szúnyoggyérítést végeznek Ercsi területén. Az alkalmazott készítmény a levegőbe juttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes.

A helyieket arra kéri az önkormányzat, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és a szabadban szárított ruhákat a kezelés idejére gyűjtsék össze vagy takarják le. A gyérítés idején és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, az ajtókat zárva tartani, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző képkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. Kedvezőtlen időjárás esetén a szúnyoggyérítést június 20-án vagy 21-én, ugyancsak napnyugta után végzik a szakemberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában