Fontos kezdeményezés

2024.06.06. 14:00

Gyermek elsősegély táblát helyeztek el Sárszentmihályon is

Sárszentmihályra is jutott azokból a gyermek elsősegély információs táblákból, amelyeket a Magyar Gyermekmentő Alapítvány kezdeményezésére készítettek el.

Déri Brenda

Ács Balázs, a Masterplast alelnöke és Óber Andrea polgármester közösen helyezik ki a tájékoztató táblát.

Fotó: Önkorminfó / Facebook oldal

Mint arról néhány héttel ezelőtt írtunk, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány kezdeményezésére gyermek elsősegély táblák készültek, amelyek vármegyénként 100-130 játszótéren nyújtanak segítséget a szülőknek. Ilyen tábla került ki nemrég Sárszentmihályra is, az iskola mögötti játszótérre, amely amolyan iránymutatóként szolgál a szülőknek, hogy mit kell tenniük kisebb, illetve nagyobb baleseteknél a mentők kiérkezéséig. Ahogy az az önkormányzat közösségi felületén is olvasható a Masterplast is támogatta a táblák kihelyezését. Első körben a játszótérre helyeztek ilyen táblát, de tervben van még, hogy az oktatási intézményekbe is kerülnek. 

Az elsősegély nyújtó táblák kezdeményezéséről egyébként nemrég Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója beszélt a feol.hu-nak. A beszélgetésből sok egyéb mellett az is kiderült, hogy mi indokolta a táblák elkészítését és kihelyezését. 


 


 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában