Napsütötte virágos teraszok

2024.06.08. 11:00

Kiderült, hogy kié volt a legszebb stand Fehérvárcsurgón

Idén jubileumi hangulatban telt a június első hétvégéje a Károlyi-kastélyban, ugyanis 20. alkalommal szervezték meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat. Ahogy az lenni szokott, a több ezer fős látogatói kör szavazhatott a legszebb standra. Az idén egy várpalotai kertészet győzött.

Palocsai Jenő

Talán már csak a forró nyári szél, némi frissítő és egy erős fekete hiányzik az enteriörből

Fotó: Károlyi-kastély

Közel 9 ezer érdeklődő látogatott el június első hétvégéjén a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély kertjébe, ahol idén 20. alkalommal rendezték meg az Európai Disznövény és Kertművészeti Napokat. A mintegy száz stand kínálatában növénykülönlegességek, kertberendezések, kerti kiegészítők és dekorációk is megtalálhatók voltak.

A rendezvény látogatói szavazhattak is a legszebb standokra és ők éltek is ezzel a lehetőséggel. A szavazók a legszebbnek a várpalotai Rotter Kertészetet (képünkön) választották.

–A második és harmadik helyezés sorsát nem a közönség döntötte el, hanem egy szakmai zsűri ítélte oda a legjobb minőségű növényeket bemutató standoknak. A második helyen a kápolnásnyéki Sarkadi Kertészet végzett, a harmadik helyezést a kecskeméti Hírös Fa-Metész TCS Szövetkezet érte el–tudtuk meg Fekete Ágnestől, a Károlyi-kastély munkatársától.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában