A nyilvános kötés világnapján

2024.06.08. 14:00

Kígyók és polipok születtek a Művelődési Házban

A nyilvános kötés világnapja alkalmából várta az érdeklődőket közös kötésre a Furfangos Kezek Klubja szombat délelőtt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Gombor Lili

Polipok és kígyók születnek a szorgos kezek munkája nyomán

Fotó: Gombor Lili / FMH

A Furfangos Kezek Klubja hat éve működik, kezdetben kötéssel foglalkoztak, jelenleg azonban a horgolás nagyobb népszerűségnek örvend, így áttértek arra – mondta el Botosné Kárász Brigitta, a Furfangos Kezek Klub vezetője, aki hozzátette, nagymamák és gyerekek is egyaránt járnak hozzájuk kézműveskedni a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A klub vezetése szeretné átadni a horgolás, fonás tudományát életkortól függetlenül bárkinek. Vallják, az egyedileg készített ruhanemű,  lakásdekoráció különleges értékkel bír. A klub is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretében polipokat horgolnak az újszülött babáknak, ugyanis a polip karjai a köldökzsinórra emlékezteti az újszülötteket, felidézve számukra az anyaméh jelentette biztonságot.

A szombati eseményen bárki csatlakozhatott hozzájuk, aki pedig kedvet érez a horgoláshoz, kötéshez, bármikor csatlakozhat a klubhoz. – A kisebbeknek nyári táborral készülünk, ahová nyolctól tizennégy éves korig várjuk majd a gyerekeket. A tábor bejárós lesz, reggel nyolctól délig tartanak a foglalkozások, melyek során lehetőség lesz kígyós karkötő, kulcstartó, lakásdekoráció készítésére is. További információkat a táborról és a klubról a Furfangoskezek.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában