„Ti vagytok a Föld sója…"

2024.06.02. 17:30

Konferenciát szerveztek a székesfehérvári evangélikusok

Szombaton lelki épülést szolgáló konferenciát és képzést tartottak a Székesfehérvári Evangélikus Gyülekezetben.

Bokányi Zsolt

Győri József, az IHS alapítvány elnöke tartotta az előadásokat.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Sóoldat-konferencia egynapos, kiscsoportos képzés – főként az egészségügyben, ill. segítő foglalkozásban dolgozóknak – arról, hogy a hétköznapi munkájukban hogyan éljék meg Jézus Krisztusba vetett hitüket. A kurzus előadásokból, kiscsoportos munkából és megbeszélésből tevődik össze. A tananyag amerikai eredetű, az évek során sokszorosan átdolgozott, magyar viszonyokra igazított változat. 

A résztvevők lelkesen vetették bele magukat a feladatokba
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Győri József a rendezvény előadója, a szervező IHS alapítvány elnöke elmondta – A Bibliában elhangzik az ige, Ti vagytok a világ világossága, és ti vagytok a föld sója. Olyan egyszerűen hangzik ez amikor olvassuk, de mit jelent ez a való életben, hogyan lehetünk sóvá, követendő életet élő kereszténnyé a mai világban? Nos, ezt a foglalkozást, a „Sóoldat” nevű alkalmat azért végezzük, hogy főleg a segítő foglalkozásúakat, első sorban az egészségügyben dolgozókat képezzük arra, hogy megértsék, mit is jelent sónak, világosságnak, tanúnak lenni. Nagyon sok hívő ember van, aki nem tudja igazán mit kezdjen azzal hogy hisz, és hogyan lehetne sóvá vagy ahogy mondtam, tanúvá? Ezen a képzésen belül leginkább ebben próbálunk segíteni, tudományos alapon, bibliai alapokra fektetve és gyakorlati felkészítés formájában. Részben előadások, részben kiscsoportos beszélgetések, illetve szerepjátékok mentén végezzük az oktatást. – A képzés, az IHS alapítvány szervezésében valósult meg, ami az egész világon próbál hasonló alkalmakat szervezni, és átadni a keresztény hitben rejlő erőt, lehetőséget, és próbál segíteni, hogy felragyoghasson az evangéliumi üzenet, és a Krisztusi szeretet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában